Close Menu

Fashion Event Hoofddorp succesvol verlopen!

26 maart 2018
Fashion Event Hoofddorp succesvol verlopen!

Het Fashion Event 2018 is zeer succes verlopen! Drie dagen lang werd Hoofddorp Winkelstad omgetoverd tot Fashionstad en stond alles in het teken van mode en entertainment. Het publiek werd afgelopen vrijdag, zaterdag én zondag getrakteerd op verschillende modeshows en verrast door workshops en optredens. In het overdekte winkelcentrum Polderplein (voor de HEMA) en in Vier Meren (nabij La Place) stonden catwalks waar verschillende modewinkels uit Hoofddorp het hele weekend hun fashion door professionele modellen lieten showen. Ruim 50 ondernemers deden mee aan het event, een record!

Aftrap Fashionweekend
Van grote professionele modeshows, workshops, metamorfoses, optredens en spetterende fashion parades: tijdens dit kleurrijke en bruisende evenement viel er het afgelopen weekend in het winkelcentrum veel te beleven en dus ook te doen! Vrijdagavond was de aftrap door de jonge dansers van Dansschool Marcella van Altena uit Hoofddorp. Daarna volgden vier grote modeshows, ingevuld door de verschillende modewinkels uit Hoofddorp. Zangeres van The Voice Holland Demi van Wijngaarden sloot de avond met een optreden af.

Bijzondere modeshows
Naast de shows van zo’n 50 winkels uit Hoofddorp waren er een paar bijzondere modeshows op de catwalk te zien. Zo gaf LingerieService Marieke Vermaas op zaterdag en zondag een show met badmode geschikt voor dames die een prothese dragen. De modellen die de badmode showden hebben het proces van borstkanker meegemaakt. Zij vonden het belangrijk om aan lotgenoten te laten zien dat je er na borstkanker ook goed uit kunt zien in badmode!
Op zondag startte Pretty Tall x Long Tall Sally een modeshow special voor lange dames en heren. Ook de langste vrouw van Nederland, Martine Balster van 2.05 meter lang, liep mee op de catwalk. Uit heel Nederland was er publiek om naar de show te komen kijken. Ook waren er shows met kinderen op de catwalk, met kindermode van o.a. Prisca junior, Bristol, Jeans Centre, WE kids, Mango, en HEMA.

 
Weekend vol entertainment  

Bezoekers kregen tijdens het Fashion Event in Hoofddorp meer dan alleen mode te zien. Ze konden zich gratis laten opmaken door Douglas met de make-up producten van MAC, gratis foto’s laten maken in een fotohokje en daarmee mooie prijzen winnen, ze liepen fleurige steltlopers tegen het lijf, kregen een visagie demonstratie van Promiss, met de make-up producten van UNG en bezoekers konden creatief aan de slag met het gratis ontwerpen van een eigen 2D design blouse, samen met ontwerpster Sacha Wendt. Bezoekers konden ook in verschillende winkels terecht voor make-up en stijladvies én mooie kortingen. Kortom: een weekend vol mode en entertainment tijdens het Fashion Event!


Winnaars model voor 1 dag
Iedereen die ooit eens heeft willen meelopen op de catwalk tijdens een professionele modeshow kon zich opgeven voor de castingdag. Een jury koos de drie winnaars die tijdens het Fashion Event tussen professionele modellen op de catwalk konden meelopen. Mila den Butter uit Hoofddorp, Jesse Slagter uit Zuidlaren en Chantal Molter uit Hoofddorp waren model voor een dag. Jesse Slager was de grote weekendwinnaar, hij wint een professionele fotoshoot. Mila den Butter ontving van Optiek Oostman uit Hoofddorp een gratis bril, speciaal voor haar laten aanmeten, zodat zij de nieuwe bril tijdens het Fashion Event kon dragen. Marjan Eikelenstam, van modellenbureau PM Fashion Events uit Laren: “Het was écht een moeilijke keuze! Alle drie de modellen hebben het erg goed gedaan, ze hebben allen veel talent en hebben zo veel geleerd tijdens het event! Ze stonden goed op de catwalk en zijn alle drie heel divers, we hebben uiteindelijk de keuze gemaakt Jesse te laten winnen. Hij is een echt commercieel model, dan wordt er minder gekeken naar hoe lang je bent. Zijn looks zijn zeer geschikt voor commerciële doeleinden, hij heeft hier echt potentie voor!”


Deelnemende winkels Fashion Event 2018
Douglas, Van Uffelen Mode, KPN, Steps, Vitaminstore, JYD Fashion, Sanober, ONLY & SONS, Street One, IXIXI, VILA, The Body Shop, Jeans Centre, Pretty Tall x Long Tall Sally, Ziengs Schoenen, ANWB, Kelly’s, Sogno Fashion, Mi Sueno Mode, CHASIN’, Esprit, Lincherie, Costes Fashion, Meyer & Meyer, Mango, WE Fashion, VintageVillage, Miss Etam, HEMA, Hunkemöller, Steffie Shoes, Promiss, Leemans Schoenen, Bristol, Prisca Junior, Little Mack, Ecco, Van Vuuren Mode, LingerieService Marieke Vermaas, Cartouche, MS Mode, Prénatal, Terre des Hommes, ICI PARIS XL, Optiek Oostman, BeOne, vanHaren, Didi, Gerry Weber, ADAM Brandstore.

Fotocredits: Mireille Martis Colourfullphoto 

Nieuws