Close Menu

Petitie voor aanpak Concourslaan en Tuinweg

9 januari 2018
Petitie voor aanpak Concourslaan en Tuinweg

Als het aan de ondernemers van Hoofddorp-Centrum ligt, moet de kopse kant van de Concourslaan en de Tuinweg (grenzend aan entree Polderplein, tegenover Hema) zo snel mogelijk worden opgeknapt. Hierdoor zal de kwaliteit, de sfeer en de loopstroom veel beter worden voor de hier, veelal lokale, gespecialiseerde ondernemers. Het Centrum, dat grotendeels al vernieuwd is met de renovaties van Vier Meren, Polderplein en de herontwikkeling van de Markthof, is dan eindelijk echt af! Voor de ondernemers in deze straten heeft het al veel te lang geduurd en zij zijn een petitie gestart. Op donderdag 11 januari staat een Raadssessie gepland, waarbij dit een van de agendapunten is. Tijd voor de ondernemers dus om van zich te laten horen.


Collega-ondernemers van Hoofddorp Winkelstad, bewoners, bezoekers, personeel én klanten worden opgeroepen om de petitie te ondertekenen en daarmee de ondernemers te ondersteunen. Immers iedereen is gebaat bij een nog beter, fraaier en gezelliger Centrum.  
 

Problemen Concourslaan 
De ondernemers van de Concourslaan en Tuinweg ondervinden veel problemen in het gebied. De straat wordt volgens de ondernemers door klanten gemeden, er zijn veel negatieve reacties over de bouwval in de Concourslaan en er is in het centrum geen goede circulatie van het winkelend publiek, omdat mensen om de Concourslaan heen lopen en de oude delen mijden. De ondernemers vinden dat deze situatie al veel te lang heeft geduurd. Zij willen nu, dat er alles aan wordt gedaan om de noodzakelijke herontwikkeling zo spoedig mogelijk op te starten. De gemeente is in dit proces nu aan zet.
 

Ruim 300 handtekeningen 
Ondernemers Ingrid en Bruno van Es van Deli K’s startten begin januari de petitie. Ruim een week na plaatsing is de petitie al meer dan 300 keer ondertekend. Je vindt de petitie op: www.knapconcourslaanop.petities.nl. Het is zaak, dat zo spoedig mogelijk ondertekend wordt, zodat de Raad deze petitie kan meenemen in haar besluit.

Nieuws