Close Menu

Hele maand maart: Fashion Event & More

 

De hele maand maart wordt Hoofddorp Winkelstad omgetoverd tot Fashionstad! Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Hoofddorp Centrum. Elk weekend vindt een fashion-gerelateerde activiteit plaats. We trappen af met de Castingdag op zondag 3 maart waarbij modellen worden geworven voor de Fasion Shows in het laatste weekend van maart. Zondag 24 maart is er een Lifestyle Square en het hoogtepunt van de 3e editie van Fashion Event & More zijn de Fashion Shows op zaterdag 30 en zondag 31 maart waarbij modellen kleding van verschillende modewinkels uit Hoofddorp Winkelstad showen. 

 

Het programma ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit: 

 

ZONDAG 3 MAART: CASTINGDAG

Tijdens de Castingdag op zondag 3 maart kiest een jury modellen die mogen meelopen tijdens de Fashion Shows op zaterdag 30 en zondag 31 maart. Om zich optimaal voor te bereiden ontvangen de door de jury gekozen modellen op de Castingdag aansluitend een workshop van twee echte catwalk professionals. Met alle workshop-tips op zak lopen de modellen in mode van de ondernemers uit Hoofddorp Winkelstad mee in de Fashion Shows. Op de laatste zondag van Fashion Event & More wordt een uiteindelijke winnaar gekozen en wint daarmee een professionele fotoshoot!

Locatie: Winkelcentrum Vier Meren (tussen Bagels&Beans en La Place).

 

ZONDAG 17 MAART: FASHION WORKSHOP LEREN RIEM MAKEN

Tijdens de Fashion Maand in het winkelcentrum van Hoofddorp is er de mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan! Je kunt tijdens een gratis fashion workshop van ontwerpster Sacha Wendt je eigen leren riem maken en versieren.

Wat gaan we doen?
- van gekleurd leer banen trekken
- keuze om delen van de riem van leren veters te vlechten
- zelf lederen veters met speciaal gereedschap snijden
- gespen aanzetten en gaten slaan, met holnieten vastzetten
- leer kan nog bewerkt worden met leerstempels en hamers.

Je kunt eventueel ook een ketting of medaillons maken.

De workshop is voor iedereen van 10 jaar en ouder.

Locatie: Polderplein-Binnen (plein voor HEMA).

Toegang = gratis.

 

ZONDAG 24 MAART: LIFESTYLE SQUARE: GRATIS DEMO'S EN ADVIES

Diverse ondernemers uit Hoofddorp Centrum geven demonstraties en bezoekers kunnen allerlei adviezen krijgen op het gebied van beauty en meer. 

Maak o.a. kennis met:

- B.A.E. (Before Anything Else), het nieuwe en exclusieve vegan beautylabel van HEMA. Een professionele make-up artist van HEMA Hoofddorp geeft beautyadvies;

- ANWB Hoofddorp demonstreert de nieuwste Human Nature koffer St Tropez; een koffer met geïntegreerde digitale weegschaal en USB-poort;

- Vitaminstore Hoofddorp adviseert niet alleen op het gebied van uiterlijke verzorging, maar ook over innerlijke verzorging door supplementen voor huid, haar en nagels.

Er zijn ook leuke aanbiedingen in de desbetreffende winkels.

Locatie: Polderplein-Binnen (plein voor HEMA).

Het Lifestyle Square is van 12.00 tot 17.00 uur.

 

ZATERDAG 30 EN ZONDAG 31 MAART: FASHIONSHOWS OP DE CATWALK

Het hoogtepunt van de 3editie van Fashion Event & More zijn de Fashion Shows op zaterdag 30 en zondag 31 maart. Je ziet op de catwalk verschillende modeshows en dansoptredens! In Hoofddorp Centrum ligt een paarse loper en in Polderplein-Binnen (plein voor HEMA) staat een catwalk waar tijdens het hele weekend meerdere modeshows voor alle leeftijdsgroepen worden gegeven, met kleding en accessoires van verschillende winkels uit Hoofddorp. De gekozen modellen van de Castingdag lopen tussen professionele modellen op de catwalk in de kleding en met accessoires van jouw favoriete winkels uit het Centrum van Hoofddorp. Alle ondernemers uit Hoofddorp Winkelstad krijgen de mogelijkheid hun mode te showen. Een presentator vertelt tijdens de Fashion Shows alles over de verschillende collecties. 

Zaterdag 30 maart

De aftrap is zaterdag om 12.30 uur met een kindermodeshow en dansoptredens van de jonge dansers van Dansschool Marcella van Altena uit Hoofddorp. Daarna volgen drie grote modeshows (13.30, 14.30 en 15.30 uur), ingevuld door de verschillende modewinkels uit Hoofddorp. Het programma duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Zondag 31 maart

Op zondag starten we om 12.00 uur met een modeshow speciaal voor lange dames en heren. Daarna kun je genieten van drie grote modeshows (13.30, 14.30 en 15.30 uur), ingevuld door de verschillende modewinkels uit Hoofddorp. Aan het einde van de middag wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt van de gekozen modellen van de Castingdag. Deze winnaar ontvangt een professionele fotoshoot. Het programma duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Kortom: een weekend lang fashion in Hoofddorp Winkelstad!

Locatie: Polderplein-Binnen (plein voor HEMA).


ACTIVITEITEN  IN WINKELS & SHOPDEALS

Kom shoppen in Hoofddorp Winkelstad tijdens de Fashion Maand en laat je verrassen! De hele maand organiseren winkeliers in hun winkel extra activiteiten of hebben extra mooie aanbiedingen voor je in hun eigen winkel. Houd onze pagina in de gaten of ga op ontdekking in de winkels. 

Aanbiedingen:

LingerieService Marieke Vermaas: kom het weekend van 30 & 31 maart langs voor een aantrekkelijke aanbieding

PROMISS: op 30 en 31 maart 20% korting bij aankoop van twee stuks of meer uit de nieuwe collectie

ANWB: op 30 & 31 maart krijgen ANWB leden 20% korting op de nieuwe lente/zomer collectie van Human Nature 2019. De medewerkers delen ook korting vouchers uit. Wees er snel bij en ontvang nog eens 5 euro extra voordeel op jouw aankoop

M&S: in het weekend van 29 t/m 31 maart kun je je gehele aankoopbedrag terug winnen

HEMA: op 30 & 31 maart Baby en Kinder bovenmode 2 + 1 gratis

DIDI: 20% korting (alleen op zondag 31 maart op geselecteerde items)

House of Tall: gasten van de modeshow ontvangen een gratis kopje koffie, een gratis ijsje én een waardebon van € 10,00

Vintage VIllage Concept Store: 30 & 31 maart 10% korting op de nieuwste collectie kleding, schoenen en tassen

Sanober: 30 & 31 maart 15% lentekorting op de gehele collectie

Kelly's: bij besteding van minimaal 100 euro een gratis cadeaukaart t.w.v. 10 euro

 

DEELNEMERS FASHION EVENT 2019

Kelly's, Steps, Be One, Promiss, Esprit, Bristol, Van Uffelen, America Today, Maison Sauvage, Lincherie, Terre des Hommes, Vila, Van Vuuren, Marieke Vermaas, Sanober, WE Men, Sogno, Only SONS, Vintage Village, House of Tall, Prisca, HEMA, ANWB, MS Mode, C&A, Didi, Meyer & Meyer, Hunckemöller, Mi Sueno, Miss Etam, Fantastisch.

 

FASHION EVENT SHOPROUTE

De Fashion Maand is een perfecte aanleiding om een dagje te shoppen in Hoofddorp! De shoproute vind je hier.